Ferrari’s Sebastian Vettel heeft de derde vrije training als snelste afgesloten, voor teamgenoot Kimi Räikkönen. De Mercedes-coureurs waren – op wat afstand – derde en vierde.

De Ferrari-coureurs waren daarbij lange tijd de enige twee die een tijd in de 1 minuut 33 hadden gereden, al slaagden Mercedes’ Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zich er helemaal op het eind in zich ook nog in dit exclusieve groepje te mengen.

De 1:33.707 van Bottas was 0.371 langzamer dan Vettels 1:33.336. Hamilton eindigde op iets meer dan een halve seconde van Vettel. Hamilton maakte echter wel een klein foutje in zijn laatste vliegende ronde, door wat te diep te gaan in de hairpin, bocht veertien.

Bottas had naar eigen zeggen wat last van verkeer in de vorm van Red Bulls Max Verstappen. De Nederlander zelf eindigde de training op de zesde plek. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo was zevende, met Williams-coureur Felipe Massa nog net voor het Red Bull-duo.

Massa – en de Red Bull-jongens achter hem – zaten echter pakweg een seconde achter Hamilton, de laatste uit het clubje van Ferrari- en Mercedes-rijders. Massa’s Williams-teamgenoot Lance Stroll was overigens achtste, met Jolyon Palmer (Renault) en Toro Rosso’s Carlos Sainz negende en tiende.

De derde training verliep verder zonder grote incidenten, wat precies is wat de heren coureurs wilden, nadat de vrijdagtraining danig verstoord waren. Het ging om kilometers maken, waarbij Bottas met 26 rondjes de meest productieve coureur was.

Bottas verloor overigens al vroeg in de sessie zijn t-wing, maar leek daar niet al te veel last van te hebben. Spins waren er voor Palmer en Saubers Marcus Ericsson, flinke lock-ups voor Bottas en Antonio Giovinazzi, maar dat bleef allemaal zonder gevolgen.

De verschillen in de middenmoot waren ondertussen weer klein. Het gat van Massa op P5 naar Sergio Pérez op P13 was slechts een seconde, met de coureurs op de plekken veertien tot en met negentien daar ook maar zes tienden achter.

De laatst vier plekken werden daarbij om-en-om ingenomen door de coureurs van McLaren en Sauber, met McLarens Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne op de plekken zeventien en negentien.