Sebastian Vettel heeft ook de laatste vrije training van het seizoen als snelste afgesloten. De Red Bull-coureur bleef de McLarens en zijn teamgenoot Mark Webber nipt voor.

Vettel gaf na de eerste training aan dat er nog wel wat ruimte voor verbetering was en dat het team nog wat werk te doen had. Klaarblijkelijk is dat naar tevredenheid gedaan, want na een vierde en tweede plaats gisteren, was de Duitser vandaag de snelste in de afsluitende vrije training.

Zoals gebruikelijk kwam de sessie laat op gang. Na de installatierondes namen de meeste coureurs even pause. Alleen Renault, Virgin en HRT liet zijn rijders buiten spelen. De Ferrari-rijders babbelden bijvoorbeeld nog ronduit in de pitbox. Pas na een half uur gingen zij de baan weer op.

Inmiddels had Lewis Hamilton het bal een kwartier eerder geopend voor de toppers. Hij nestelde zich zonder veel moeite op kop, maar kreeg al snel tegenstand van Vettel. En ook Button en Webber meldden zich niet veel later aan het front.

Zij werden allen verrast toen Adrian Sutil zijn naam plotseling bovenaan de tijdenlijst liet pronken. Hij hield echter niet lang stand. Eerst dook Alonso onder zijn tijd, daarna deden Hamilton, Webber, Vettel en Button hetzelfde. Dankzij Vettel bleef de beste tijd wel in Duitse handen.

Achter hen namen de Mercedes-coureurs de voor hun gebruikelijke zevende en achtste plaats in. De andere Force India van Paul di Resta eindigde als negende, terwijl Felipe Massa de toptien completeert. In het middenveld ontbrak Sebastien Buemi, die wederom werd geplaagd door technisch ongemak. Ditmaal hield een hydraulisch probleem hem aan de kant.

Daarachter waren weinig verrassingen te vinden. Of het moet zijn dat Jarno Trulli en Jerome D’Ambrosio eens sneller waren dan hun teamgenoten, respectievelijk Heikki Kovalainen en Timo Glock. 

Bekijk hier de volledige uitslag