McLaren wisselt per 1 augustus van titelsponsor. West verdwijnt, Johnnie Walker, beroemd van de whiskey, komt. Er werd al een poosje over gespeculeerd, maar nu is het dan officieel. Walker komt, West gaat. Whiskeyproducent Johnnie Walker treedt vanaf 1 augustus op als hoofdsponsor van McLaren. Het bekende logo van het bijna legendarische merk verschijnt tijdens de Grand Prix van Turkije, 19-20-21 augustus, voor de eerste maal op de auto.

Volgens het Britse magazine Autosport investeert Johnnie Walker op jaarbasis 2 miljoen Engelse ponden in 'drink met mate' campagnes in landen waar Grand Prix' worden gehouden. West blijft in ieder geval tot en met 31 juli op de McLarens zichtbaar. Op 1 augustus wordt binnen de Europese Unie een totaal verbod op tabaksreclame van kracht.

West was sinds 1997 hoofdsponsor van het team van Ron Dennis. De firma, die in de jaren tachtig ook al in de Formule 1 als geldschieter actief was met het Duitse Zakspeed, loste bij McLaren na 23 seizoenen (!) Marlboro af.