BAR is na twee races schorsing weer terug. Jenson Button is vastberaden goed te presteren. Maar of dat er op de Nürburgring ook in zit?

Hij heeft in de bergen rondom Monaco honderden kilometers gefietst, veel gezwommen en hard gelopen. Om maar fit te blijven. Hij was bovendien de eregast tijdens enkele sponsordiners en zelfs commentator bij de Engelse zender ITV. Hij had genoeg te doen om de afgelopen vijf weken door te komen. ,,Maar”, bekend Jenson Button, ,,ik heb de minuten geteld. Ik kon niet wachten om weer te gaan racen.” De Engelsman is dus goed in vorm. Meer zorgen zijn er om de motor, die vijf weken heeft stil gelegen. Niet echt ideaal. In de ochtendsessie kreeg BAR nog geen antwoord op hun vragen. Zowel Button als Sato bleven binnen. ’s Middags haalde het team de schade in. Sato 22 rondjes, Button 20. Het leverde ze respectievelijk een 15e en 16e tijd op. Bijna drie seconden langzamer dan nummer één Alexander Wurz.

Toch is het team volle goede moed. Button: ,,Iedereen heeft er zin in. We hebben een rottijd achter de rug, maar kijken nu alleen nog maar voorruit. We zijn vastberaden te laten zien, dat we het verdienen om vooraan te rijden.” Button wil perse een goed resultaat halen. ,,Een podium zou te gek zijn. Voor de jongens van het team en in de fabriek. Ik wil hun gezichten dan wel zien, want ze hebben zo hard gewerkt.”