Tijdens de Grand Prix van België passeerde Mark Webber Ferrari-rijder Fernando Alonso met een dappere actie in Eau Rouge. Dat het goed afliep komt volgens Webber in grote mate door Alonso.

Tegenover Crash.net blikt Webber terug op de inhaalactie en vertelt hij over hoe hij deze ervaren heeft: “Er was weinig tijd om na te denken”, zegt hij. “Ik kwam achter Fernando terecht en we zaten erg dicht op elkaar in de aanloop naar Eau Rouge.”

“Ik wist dat Fernando KERS gebruikte, dus ik deed hetzelfde en had daarnaast het geluk dat ik van zijn slipstream kon profiteren. Op dat moment bedacht ik me dat ik misschien wel binnendoor zou kunnen.”

“Terwijl we naar beneden doken en de bocht in gingen, stuurde ik mijn auto dus binnendoor. Eenmaal onderweg naar boven zag ik echter dat Fernando nog steeds naast me zat. Op dat moment hadden we echter geen keus meer en het was duidelijk dat één van ons moest liften. Omdat ik de betere lijn had, was het Fernando die van het gas af moest.”

“Het was echt een geweldig gevecht en het gaf me een fantastisch gevoel om Fernando op die manier te passeren, maar ik weet niet of ik iemand anders dan Fernando ook op deze manier had durven aan te vallen”, verklaart Webber.

“Voor een gevecht als dit heb je namelijk twee coureurs nodig die weten waar ze mee bezig zijn”, legt de Australiër uit. “Fernando en ik zijn allebei ervaren jongens die niet snel opgeven, maar Fernando is ook een coureur van absolute wereldklasse en hij weet dus wanneer het genoeg is en hij het los moet laten”, aldus Webber.