Mark Webber begin zijn laatste Formule 1-Grand Prix op Europese bodem vanaf de tweede startplaats. Daarmee is de Australiër meer dan tevreden.

Mark Webber ging tijdens de kwalificatie naar eigen zeggen voor een verbetering van zijn persoonlijk beste prestatie op de omloop van Monza. Het Italiaanse circuit is hem historisch gezien niet goed gezind en juist daarom is hij tevreden met een tweede startplaats.

“Het is een hele mooie opstap voor morgen”, licht Webber zijn blijdschap toe. “Niet elke sessie verliep vandaag even goed, maar ik stond er goed bij toen het er echt om ging. In mijn laatste snelle ronde ging Jean-Éric Vergne nog vlak voor mijn neus de baan af. Ik kon vanwege de stofwolken niet zien of hij schade had opgelopen of dat hij gewoon door was gereden, dus dat was even oppassen geblazen. Het heeft mijn rondje in ieder geval niet zodanig beïnvloed dat ik de kans op poleposition verloor. Sebastian Vettel was gewoon niet bij te houden vandaag.”

“Wat leuk trouwens om hier bij de persconferentie eens wat andere gezichten te zien”, aldus Webber, verwijzend naar de verrassend sterke Nico Hülkenberg. “Het maakt de race van morgen alleen maar interessanter.”

Juiste beslissing

Op de vraag of de laatste kwalificatie op Europese bodem een emotionele aangelegheid is voor Mark Webber, is de Red Bull-coureur duidelijk: “Nee, in het geheel niet. Het zou ook niet goed zijn als ik hier met tissues had gezeten. Het zou betekenen dat ik een verkeerde beslissing heb genomen en dat is niet het geval.”

“Mensen roepen ook vaak dat ik met pensioen ga, maar niets is minder waar. Ik ben volgend jaar nog gewoon te bewonderen in een Porsche op circuits zoals Le Mans. Op dit moment ben ik echter nog snel genoeg voor de Formule 1 en wil ik genieten van de laatste paar races, te beginnen bij de Italiaanse Grand Prix van morgen.”