Mark Webber is de tweede coureur die dit jaar twee races wint. In het kampioenschap staat hij nu stevig op de tweede plaats. En Fernando Alonso is in het vizier. Webber is er trots op dat hij weer wint in Silverstone.

Dit deed hij eerder in 2010. Vandaag versloeg hij Fernando Alonso, de leider van het kampioenschap, in een rechtstreeks duel. De twee coureurs zijn vaker verantwoordelijk geweest voor mooie duels. Zoals de inhaalactie van Webber buitenom Alonso in Eau Rouge vorig jaar. En nu dus weer. De bekroning van een spannende slotfase.

Na afloop, op het podium, sprak hij met Jackie Stewart over zijn race. “Dit was een interessante race. Fernando was in het begin erg snel”, zei Webber tegen de drievoudig wereldkampioen. “We hadden verschillende strategieën, maar gaven niet op.”

“We bleven alles geven. Dat betaalde zich uit. Het zat vandaag dicht bij elkaar, en Alonso liep de overwinning net mis. Dit is een mooie en speciale overwinning voor onze jongens. Fantastisch om hier weer te winnen. Ik ben erg trots.”