Mark Webber blikt tevreden terug op de openingsdag in Barcelona. De Australiër noteerde in zowel de ochtend- als middagtraining de snelste tijd.

 

’s Ochtends bedroeg zijn voorsprong ruim een seconde op nummer twee Sebastian Vettel. Dat gat was in de afsluitende training al een stuk kleiner. Vettel eindigde toen ruim drie tienden achter zijn teamgenoot. De regerend wereldkampioen moest echter wel Lewis Hamilton voor zich dulden, die nog geen halve tiende op Webber toegaf.

De Australiër was na afloop best in zijn nopjes met de eerste dag in Spanje. “Dit was een van onze betere vrijdagen”, aldus Webber, die de race in 2010 won. “De auto werkte goed en we hebben veel informatie binnengehaald.”

“Dit is voor het eerst sinds de winter dat we hier weer rijden. Het was toen een stuk frisser en daarom was het goed dat beide auto’s informatie hebben verzameld die ons zondag goed van pas komt. Dit was een goede dag voor ons. Ik heb heerlijk gereden in dito omstandigheden.”

Webber verwacht de rest van het weekend concurrentie van Ferrari en McLaren. “De vaste klanten zullen er weer bij zitten. Vooraan vechten we met McLaren en Ferrari. Dat was de afgelopen twee jaar al zo en dat zal dit weekend niet veranderen.”

Vettel hoopte dat de updates van andere teams niet zouden werken. “Zoals verwacht zit het veld dicht bij elkaar. We hebben wat onderdelen meegenomen en boekten net als andere teams vooruitgang. Je hoopt altijd dat de verbeteringen van anderen niet werken, maar zo werkt het niet.”

“Ik denk dat het dit weekend heel dicht bij elkaar ligt. We zien wel wat er gebeurt als iedereen licht is en ze écht hun best doen.”