Er is ondanks de teleurstellende Grand Prix van Duitsland en de iets mindere vorm van de laatste paar races geen sprake van een panieksituatie bij Red Bull, zo benadrukt coureur Mark Webber.

Red Bull kwam op de Nürburging niet verder dan de derde en vierde plaats, terwijl er op Silverstone – mede door een tijdelijk en kortstondig gewijzigd technisch reglement – ook geen zege in zat.

“Maar er is geen sprake van een overhaaste reactie bij ons”, beklemtoont Webber. “We gaan nu niet ineens allemaal vergaderingen beleggen of allerlei doorontwikkelingen er doorheen drukken terwijl ze nog niet klaar zijn.”

“Natuurlijk nemen we niets voor lief, want dat doen we überhaupt niet, maar we zijn gewoon – net als altijd – hard aan het werk en aan het kijken naar hoe we onze auto kunnen verbeteren.”

Webber erkent namelijk wel dat Red Bull dat extra beetje snelheid wat het niet meer lijkt te hebben weer terug moet zien te vinden. “Het zit de laatste paar Grands Prix wat dichter bij elkaar en op de Nürburgring kwamen wij iets tekort ten opzichte van Ferrari en McLaren. We deden er alsnog mee om de zege, maar we werden in een eerlijk gevecht verslagen, en daarom moeten we sneller worden.”

“Dat is het belangrijkste”, weet Webber. “We moeten moeten lering trekken uit het feit dat we verslagen zijn en daar op een positieve manier op reageren, zodat we ons straks weer op ons oude niveau bevinden.”