Mark Webber lijkt voor het eerst dit jaar een vuist te kunnen vormen tegen teamgenoot Sebastian Vettel. De Australiër start morgen in Barcelona als eerste.

Het is de eerste poleposition van Webber in 2011, maar ook is het de eerste keer dat Vettel niet als start. Vorig jaar won Webber de Spaanse Grand Prix vanaf de eerste plaats, en dat wil hij nu natuurlijk ook doen. De nummer drie van vorig jaar verwacht dat de concurrentie vooral van Vettel komt.

 

“Dit was een goede sessie”, vertelde Webber na afloop in de persconferentie. “Voor de kwalificatie begon was het al redelijk duidelijk dat we een marge ten opzichte van de rest hadden. Zonder arrogantie verwachtten we dat het tussen Sebastian en mij zou gaan.”

“Je mag niemand onderschatten maar we voorspelden dat wij onderling zouden uitmaken wie er morgen vooraan start. De eerste sessie doorstonden we met de harde band, wat een goede zaak is. Het rondje in de laatste kwalificatie is natuurlijk van cruciaal belang.”

“Mijn ronde was redelijk goed en ik kon alleen maar bidden dat mijn nummer helemaal naar boven zou verschuiven toen ik de finishlijn passeerde. Dat gebeurde ook. Het was dus een mooi rondje en een goed gevecht met Sebastian.”