Het zit erop voor Mark Webber. Althans, zijn Formule 1-carrière. De Australiër reed in Brazilië een prima race met een paar mooie inhaalacties. Het leverde hem de tweede plaats op: teamgenoot Sebastian Vettel was buiten bereik.

“Dit is een goed einde van mijn carrière”, vertelt Webber op het podium. “Ik heb gevochten met de coureurs waar ik graag mee vecht: Sebastian, Fernando, Lewis. Goede coureurs, waarvan de laatste twee zes jaar geleden in beeld kwamen.”

Hoewel er weinig spanning in de race zat, stal Webber de show. Eerst door zijn helm tijdens de uitrijronde alvast uit te doen, vervolgens door op zijn achterwerk te vallen op het podium. “Ik heb genoten van mijn laatste ronden. Dit is een mooie manier om mijn F1-loopbaan te beëindigen.”

“Ik wil iedereen in Australië bedanken: ik heb genoten van mijn loopbaan. Het was een mooie reis, waar ik trots op ben. Die reis was niet mogelijk geweest zonder bepaalde mensen. Ik ga volgend jaar genieten van het kijken naar de F1-races met deze gasten. Bedankt.”