Mark Webber heeft zichzelf een goede uitgangspositie gegeven voor de Grand Prix van India door op de hardere banden de vierde tijd te rijden.

“Het was een gokje waard”, stelt Webber. “We hadden niet gedacht nog op de tweede rij uit te komen, dus het is goed uitgepakt. We staan er dus goed voor om morgen toe te slaan met een andere strategie, want we weten dat de zachte band niet bepaald een meesterwerk is.”  

De zachte banden gaan in India maar een paar ronden mee, dus als de mannen voor hem naar binnen moeten voor een pitstop heeft Webber vrij baan. Toch is het volgens Webber geen gelopen koers. Zo verwacht hij dat het moeilijk zal worden zijn positie vast te houden bij de start. 

“Met de mediums hebben we niet dezelfde hoeveelheid grip als de coureurs op de zachte banden”, zegt de Red Bull-coureur. “Hopelijk kunnen we met de stroom mee en dan aan de slag gaan. Want we weten dat na drie of vier ronden de zachte banden veel werk gaan opleveren.” 

Ook Webber zal echter op enig moment in de race op de zachte banden moeten overstappen. “Het zal er aan het begin van de race heel mooi uitzien, maar ik moet natuurlijk ook de zachte banden gebruiken. We zullen wel zien wat er met de anderen gebeurt en dan ons eigen plan maken.”