Volgens het doorgaans goed ingevoerde Turun Sanomat heeft Mark Webber zijn handtekening al onder een nieuw contract gezet bij Red Bull en wordt dit komend weekend officieel bekend gemaakt.

Webber heeft naar informatie van de Finse publicatie een nieuwe éénjarige deal ondertekend en begint komend seizoen zodoende aan zijn zesde jaar bij het team waar hij al sinds 2007 voor rijdt. Zowel Webber als de teamleiding van Red Bull hebben de laatste weken en maanden herhaaldelijk aangegeven dat contractverlenging voor beide partijen de meest logische optie is.

Het teamorder-incident dat zich iets meer dan twee weken geleden in Silverstone afspeelde – waar Webber in de slotfase van de race te horen kreeg dat hij zijn teamgenoot Sebastian Vettel niet mocht aanvallen – zorgde nog wel even voor spanning tussen het team en de Australische coureur, maar zowel Webber als Red Bull-teambaas Christian Horner en eigenaar Dieter Mateschitz hielden bij hoog en laag vol dat dit de onderhandelingen niet zou verstoren.

De 34-jarige Webber maakt bij Red Bull de meest succesvolle fase in zijn Formule 1-loopbaan mee. Hij won in 2009 zijn eerste race in een Red Bull-bolide en deed vorig seizoen tot en met de laatste race mee om de titel.

Webber heeft inmiddels zes Grand Prix-zeges en negen polepositions verzameld. De coureur uit Down Under stond ook dit jaar al drie keer op pole, maar is er in 2011 nog niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. Hij staat momenteel tweede in het WK met een score van 139 punten en heeft een achterstand van 77 punten op teamgenoot en regerend wereldkampioen Vettel.