Mark Webber heeft tot op heden weinig succes gehad in Valencia, dus de Australische Red Bull-coureur hoopt dat hij daar dit jaar verandering in kan brengen.

Webber viel vorig jaar absoluut op in Valencia. Dat kwam echter niet omdat hij zo snel was, maar doordat hij een harde klapper maakte door na een aanrijding met Heikki Kovalainen gelanceerd te worden en met auto en al een salto te maken.

Ook in de twee eerdere edities van de race in Valencia zat het Webber niet mee. In 2009 kwam hij niet verder dan een negende plaats en in 2008 bleef hij steken op plek twaalf.

“Valencia is inderdaad geen goede race voor me geweest in het verleden”, erkent Webber. “Ik kijk er daarom echter juist naar uit het tij dit jaar te keren”, vervolgt hij vol goede hoop.

Ondanks Webbers gebrek aan succes op het Spaanse stratencircuit, bevalt de baan an sich hem overigens prima. “Met name de laatste sector is uitdagend”, stelt de coureur die het gebrek aan actie op de baan desalniettemin laakt: “Er zijn nog geen geweldige races geweest in Valencia, maar hopelijk komt daar verandering in, want we hebben dit jaar al een aantal fantastische wedstrijden gezien.”

De huidige nummer drie uit het kampioenschap denkt verder dat zijn Red Bull RB7 het goed zal doen in de straten van Valencia, maar vraagt zich af of dat genoeg is: “Want we hebben de laatste races duidelijk kunnen zien dat onze concurrenten hun mannetje staan”, houdt hij een slag om de arm.