Vlak voor de testactie weer begint heeft Mark Webber gereageerd op de kritiek van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Volgens Webber past hij niet in het gedroomde plaatje van Marko, zegt hij in een vraaggesprek op zijn eigen website.

Drie weken geleden uitte Marko kritiek op de Australiër omdat hij volgens hem slechts twee perfecte races per seizoen kent. Hij zou constantheid missen om echt mee te spelen voor het kampioenschap en de druk niet aankunnen. De teleurstelling van het mislopen van de titel in 2010 zou volgens de adviseur ook nog een tijd hebben doorgespeeld in het hoofd van Webber.

“Iedereen op dit niveau heeft zijn eigen ideaalplaatje en het is nu al een hele tijd duidelijk dat ik niet in die van Marko pas”, zegt Webber. Verder wil hij zich er niet over uitweiden en kijkt liever vooruit naar het komende seizoen. “Ik heb een nieuwe race-ingenieur (geruild met Räikkönen, red.) en kijk enorm uit om de eerste testdag achter het stuur van de nieuwe Red Bull te kruipen.”

Tevens werd er begin december operatief een veertig centimeterlange ijzeren pin uit het been van Webber gehaald als gevolg van een fietsongeluk tijdens de Mark Webber Pure Tasmania Challenge in 2008. “Mijn herstel ging wonderbaarlijk snel. Begin januari kon ik alweer trainen. Het voelt ook beter, want met die pin had ik de laatste drie jaar wel eens last van pijntjes tijdens het trainen.”

De 36-jarige Webber begint in Australië aan zijn twaalfde Formule 1-seizoen en zijn zevende voor Red Bull. Op 3 februari wordt de nieuwe RB9 gepresenteerd, waarna Webber twee dagen later als eerste in de nieuwe auto plaatsneemt op het circuit van Jerez tijdens de eerste testdag.