Mark Webber heeft de gebeurtenissen in Maleisië omtrent de teamorder volledig achter zich gelaten. Dat vertelt hij tijdens de persconferentie in China. Ook zijn bezoek aan Australië was al van te voren gepland. “Het was immers Pasen”, aldus de Australiër.

“Op de persconferentie na afloop van Maleisië is het verhaal dat ik terug zou gaan, heel erg uit zijn verband getrokken”, vervolgt Webber. “Ik had al gepland dat ik weg zou gaan en deed het niet om even weg van het team te zijn. Drie weken is vrij lang tussen twee Grands Prix. Daarbij was het ook nog Pasen, dus ik wilde gewoon even lekker bijkomen van de drukke wintertests en de eerste twee raceweekenden.”

Dat Webber na afloop van de race in Maleisië emotioneel reageerde is volgens de Australiër meer dan logisch. “Ik behaalde een goed resultaat, maar niet het resultaat wat ik voor ogen had. Als coureur moet je je emoties onder controle houden. Soms lukt dat en soms ook niet. In Maleisië was ik heel erg teleurgesteld, maar ik moet door. Ik moet gewoon zo veel mogelijk punten scoren en de auto thuisbrengen.”

In China wil Webber zich weer graag focussen op het racen. “We zijn altijd sterk in China. We hebben het de laatste jaren goed gedaan. Alles zit goed in het team en we kijken ernaar uit om hier te racen. Vorig jaar was Nico Rosberg natuurlijk heel sterk, maar de jaren daarvoor zaten we er altijd goed bij.”

Over zijn toekomstplannen is de Australiër duidelijk. Hij gaat in de zomer praten met Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz over zijn afgelopende contract. “We gaan kijken hoe ik er in de zomer voor sta en of ik goed genoeg presteer. In mijn hele carrière heb ik nog nooit na twee of drie races besloten wat ik het jaar daarop zou doen. Ik vind het in ieder geval veel te vroeg om me daar nu over te bezinnen. Ik ga proberen dit jaar veel punten te scoren en wil sowieso het seizoen bij Red Bull afmaken.”