Mark Webber denkt dat hij in Silverstone om de zege kan strijden, aangezien hij vindt dat hij in Valencia zijn beste race van het seizoen heeft gereden en ook meent beter ‘in vorm’ te zijn.

Webber kwam in Valencia als derde over de streep, en hoewel dat niet eens zijn beste resultaat van 2011 is, was de Grand Prix in de Spaanse havenstad toch de race waar Webber het beste gevoel aan heeft overgehouden.

“Dat komt omdat ik de hele race lang zicht op Sebastian Vettel heb gehouden”, legt de Australiër uit aan ESPNF1. “Hij kon me niet echt van zich afschudden en dat is een prettige gedachte.”

Webber, die in de races daarvoor om uiteenlopende redenen vaak met een behoorlijke achterstand op zijn teamgenoot over de streep kwam, weet echter niet waarom hij er in Valencia dichterbij zat. “Ik heb zelf weinig anders gedaan en het team heeft de auto ook niet veranderd, dus ik heb geen idee waar het hem in zat”, bekent de Red Bull-coureur.

“Het is gewoon heel apart. Ik heb in de races voor Valencia namelijk ook gewoon mijn uiterste best gedaan en Valencia is eigenlijk niet eens een circuit dat me goed ligt, maar ik hoop dat ik er in Silverstone ook weer zo goed bij zit en zodoende om de overwinning kan strijden.”

In het kampioenschap bezet Webber overigens de tweede plek, al deelt hij deze met Jenson Button. Het tweetal staat op 109 punten, terwijl kampioenschapsleider Vettel er 77 meer heeft en op 186 staat.

Webber ziet dan ook in dat het een behoorlijke opgave gaat worden zijn teamgenoot bij te halen. “De enige manier waarop het kan is als iemand een zegereeks neerzet die te vergelijken is met die van Sebastian en zo die tachtig punten goedmaakt”, laat hij in een ander interview aan de Daily Mail weten.

“Sebastian is nog wel te pakken, ook al is er een fenomenale prestatie vereist om dat voor elkaar te krijgen, maar wij als achtervolgers moeten gewoon volhouden en blijven geloven dat het kan.”