Volgens zowel het Duitse Bild als zijn eigen manager/adviseur Flavio Briatore is het nagenoeg uitgesloten dat Mark Webber volgend jaar nog bij Red Bull rijdt.

Eerst Bild, dat zegt namelijk over informatie te beschikken dat Webber – wiens overeenkomst met Red Bull na dit seizoen afloopt – het seizoen wel gewoon afmaakt, maar ‘geen nieuw contract voor 2014 krijgt van het team’.

Volgens de Duitse publicatie zal Webbers teamgenoot Sebastian Vettel, die algemeen wordt gezien als de kopman van Red Bull, na de volgende zeventien races dus ‘verlost worden van zijn rivaal’ en komend seizoen ‘een jonge coureur als teamgenoot krijgen’.

Ook Briatore, die niet officieel (meer) fungeert als Webbers manager, maar wel al sinds Webbers beginjaren in de Formule 1 een begeleidende rol speelt in de carrière van de Australiër, verwacht dat Webber zal vertrekken: “Dat staat wel vast”, stelt hij zelfs in gesprek met het Italiaanse RAI Radio.

Briatore, die zelf teambaas is geweest van Benetton en Benettons opvolger Renault, kraakt verder ook de leiding van het Red Bull-team: “In Sepang is wel gebleken dat er geen echte leider is en Vettel met de scepter zwaait, wat natuurlijk een belachelijke situatie is.”

“Een teambaas met ballen had Vettel in Sepang bovendien wel tot de orde geroepen, maar het probleem bij Red Bull is dat de structuur daar niet klopt. Er zitten een aantal mensen aan de pitmuur met totaal verschillende ideeën, terwijl Helmut Marko ook nog eens een direct lijntje met eigenaar Dietrich Mateschitz heeft en iedereen dus bang voor hem is.”