Mark Webber heeft de finishvlag niet gezien in Italië. De Red Bull-coureur botste met Felipe Massa en crashte daarna, door de opgelopen schade, uit de race.

Na zes ronden was het einde verhaal voor Webber. De Australiër probeerde Massa in de chicane na start/finish te passeren, maar reed tegen hem aan.

“Ik probeerde buitenom te gaan bij Felipe. Hij counterde en stuurde mijn kant op. Ik had dat niet verwacht en besloot mijn inhaalpoging te staken. Terwijl ik dat deed kwam ik echter op de kerbstones terecht. Als dat gebeurt, is er geen redden meer aan en volgens mij raakte ik Felipe toen ook”, geeft Webber zijn lezing over het incident.

Webber probeerde zijn RB7 vervolgens terug naar de pits te brengen, maar haalde het niet: “Ik wist niet dat de voorvleugel klem zat onder de auto en kon opeens niet meer sturen”, verklaart hij zijn crash in de Curva Parabolica in dezelfde ronde.

Door zijn uitvalbeurt staat Webber nu gedeeld derde in het WK. Zijn achterstand op teamgenoot en kampioenschapsleider Sebastian Vettel bedraagt 117 punten, wat volgens Webber betekent dat de titel er voor hem definitief niet meer in zit, net zoals hij denkt dat Vettel door zijn zege op Monza überhaupt niet meer te achterhalen valt: “Sebastian moet wel een heel dramatische slotfase doormaken om de titel nog te vergooien”, stelt Webber, die denkt dat dat er niet in zit: “Voor de rest van ons gaat het nu gewoon om de tweede plaats.”

Ondanks de teleurstelling van vandaag is Webber overigens nog wel altijd vastbesloten de rest van het jaar van enige glans te voorzien. “Dit was een domper voor me, maar in Singapore sta ik er weer gewoon”, bezweert hij.