Oud-Formule 1-coureur Mark Webber twijfelt er niet aan dat zijn landgenoot Daniel Ricciardo terug zal slaan na de klappen die hij de laatste tijd heeft moeten incasseren.

www.sutton-images.com Mark Webber (AUS) Porsche Team at Le Mans 24 Hours, Practice and Qualifying, Le Mans, France, 10-11 June 2015.

Webber racet tegenwoordig voor Porsche in het WEC. Ricciardo nam in 2014 zijn Red Bull-zitje over.

Red Bull-coureur Ricciardo had zowel in Spanje als Monaco een zeer goede kans op de zege, maar zag de race in Spanje door zijn vingers glippen door een verkeerde strategie en die in Monaco door geblunder bij een pitstop.

Volgens de Australiër verandert dat echter niet dat ‘Daniel de man in vorm is’: “Hij presteert zelf enorm goed en meer dat dan kan hijzelf ook niet doen”, wordt Webber geciteerd door de Britse krant Somerset Live.

“Helaas hoort de pech waar Daniel nu te maken heeft er ook bij”, vervolgt Webber. “Soms dien je een rechtse directe te incasseren. Daniel heeft dat nu een paar keer achter elkaar moeten doen en dat is niet makkelijk.”

“Het is voor iedere coureur zuur en frustrerend als je er zelf alles aan hebt gedaan en niet het resultaat krijgt dat je verdient, maar Daniel zal hier van terugkomen”, kent Webber geen twijfel.

Ex-Red Bull-coureur Webber noemt het nog zegeloze Ferrari verder nog ‘de teleurstelling van het jaar’. “Zij hebben er zeker nog uit gehaald wat mogelijk was, maar ik voorspel dat hun seizoen pas in Canada echt begint.”