Mark Webber moest het vandaag in de kwalificatie zonder KERS stellen, nadat het systeem hem tijdens de ochtendtraining zelfs volledig aan de kant hield. De vierde plek stemt hem daarom tevreden.

“Ik ben tevreden met hoe we ons hebben hersteld”, vertelt Webber na de kwalificatie aan de BBC. “Ik heb het gevoel dat ik het maximale uit de auto heb gehaald.”

“Mijn KERS deed het niet en dat heeft mijn uiteindelijke resultaat absoluut geschaad, maar de jongens hebben er alles aan gedaan om de boel aan de praat te krijgen”, prijst de Australiër zijn monteurs. “We dachten zelfs dat het systeem weer werkte, maar het begaf het helaas tijdens mijn eerste ronde uit de pits alweer.”

“Het zou natuurlijk lekker geweest zijn om hier een plaatsje op de eerste startrij bemachtigd te hebben, maar er valt verder niet aan te doen”, berust Webber in zijn lot.

“De vierde plek is redelijk vooraan de grid en we hebben morgen nog een lange race voor de boeg waarin van alles kan gebeuren. Omdat het weer ook nog een rol kan gaan spelen, weet ik zeker dat we een interessante zondag tegemoet gaan.”