Red Bull-coureur Mark Webber heeft er flink voor moeten knokken en ook nog een gokje moeten wagen, maar denkt dat de derde plaats die hij in Canada heeft behaald uiteindelijk een verdiend resultaat is.

Webber begon de race als vijfde maar viel direct terug tot achteraan het middenveld nadat hij gelijk in de eerste bocht al in de rondte werd getikt door McLarens Lewis Hamilton.

“We raakten elkaar en ik denk eigenlijk dat Lewis een beetje een onhandige move maakte, zeker aangezien het zo vroeg in de race was”, zegt Webber.

“Misschien dacht hij echter wel dat de race na drie bochten al afgevlagd zou worden”, grapt de Australiër, waarna hij op serieuzere toon verder spreekt: “Ik verloor veel plaatsen en slaagde erin die ook weer terug te pakken, al verloor ik snel daarna ook weer posities omdat ik vlak voordat de race werd stilgelegd de pits in was gedoken.”

Webber moest daardoor weer aardig wat inhaalacties uit zijn mouw schudden toen de race uiteindelijk werd hervat. “Ik moest me nog een keer langs jongens als Heidfeld, Petrov, Kobayashi en Di Resta knokken, hetgeen zeker niet makkelijk werd gemaakt doordat de baan verder opdroogde.”

“Ik besloot daarom maar een gokje te wagen en al vroeg over te schakelen op droogweerbanden”, vertelt de coureur, die toen derde lag en Michael Schumacher voor zich had en Jenson Button achter zich.

Webber slaagde erin Schumacher te passeren, maar moest aan de andere kant ook een plek prijsgeven aan Button, waardoor de derde plaats aan het eind van de rit zijn deel was. “Dit is denk ik het resultaat dat we vandaag verdiend hebben”, besluit Webber aldus.