Max Verstappen doet het goed in de races, maar is in de opbouw daarnaar te inconsistent, met te veel fouten. Dat zegt oud-Red Bull-coureur Mark Webber.

Op de Australische Red Bull-website laat Webber zijn licht schijnen over de prestaties van de coureurs in de eerste seizoenshelft en de negenvoudig Grand Prix-winnaar constateert daarbij dat Verstappen zijn weekends beter kan opbouwen.

Met excursies buiten de baan in de trainingen legt Verstappen volgens Webber druk op zijn monteurs.

“Max is daarin wat inconsistent geweest. Hij is op de vrijdagen en zaterdagen te vaak van de baan geschoten, wat vervolgens weer druk op de monteurs legt om de auto weer op tijd te repareren en prepareren”, meent Webber.

“Ik zou graag zien dat ie ‘m wat meer op de weg houdt, maar hij zoekt de grens op en probeert die te verleggen”, weet Webber, die geen kritische noten te kraken heeft wat betreft Verstappens prestaties op zondag: “Hij heeft in de races bijna geen fouten gemaakt. Het zijn een aantal in het oog springende betrouwbaarheidsproblemen geweest die hem een vracht punten hebben gekost. Dat is niet makkelijk voor hem geweest.”

Met vijf podiumplekken – waaronder een zege – heeft Ricciardo volgens Webber het maximale gedaan in de races.

Ricciardo
Verstappens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo is volgens Webber ondertussen “ontzettend solide” geweest in de races. “Hij is op zondag de meest betrouwbare coureur in de Formule 1, in dat je er zeker van kan zijn dat hij week in, week uit presteert. Hij heeft in de races constant het maximale uit zijn materiaal gehaald. Het is moeilijk te zien hoe hij het beter had kunnen doen”, prijst Webber zijn landgenoot.

Webber, die van 2007 tot en met 2013 voor Red Bull racete, omschrijft de eerste seizoenshelft van het team verder als tegenvallend. “We verwachtten allemaal veel van de auto van dit jaar, maar toen ze ‘m de garage uitrolden, bleek hij niet best. Red Bull heeft dus veel terrein goed moeten maken.”

“Wat de motor betreft is het helaas al jaren hetzelfde liedje: ‘we komen dit te kort, we missen dat’. We horen dat nu al vijf jaar.” Met de Renault-motor zoals die nu is, gaat het ‘m niet worden, denkt Webber: “Dan zou Red Bull waarschijnlijk een auto moeten bouwen die een seconde sneller is dan die van de rest.”