Mark Webber denkt dat het gaat spoken in São Paolo als Sebastian Vettel in de Verenigde Staten geen wereldkampioen wordt. Dat moet de Duitser volgens zijn teamgenoot voor zijn en dus luidt het devies: in Amerika wereldkampioen worden!

“Het weekend in Austin kan erg belangrijk zijn voor het kampioenschap omdat de race in Brazilië altijd vol verrassingen zit”, meent Webber tegen Western Australia Today. “Het kan er regenen en er gebeurt eigenlijk altijd wel wat geks. Natuurlijk kan het ook regenen in Austin, maar in Brazilië is de kans wel een stukje groter. Dat kan een rol spelen in de titelstrijd.”

Vettel verdedigt met nog twee races te gaan een voorsprong van tien punten op Fernando Alonso. Als de Duitser wint moet de Spanjaard vierde of hoger eindigen, maar als Vettel tweede wordt blijft zijn rivaal met de achtste plaats nog in de titelrace.  

“Hopelijk zit ik op de eerste rij bij het gevecht tussen Vettel en Alonso. Zoals ik dat wel vaker zat in de afgelopen races. Behalve in Abu Dhabi, die race was gewoon om te lachen. Ik wil het seizoen graag afsluiten met een paar mooie resultaten. Het liefst vechten Vettel en Alonso het uit achter mij, maar we zien wel wat er gebeurd als ze voor mij rijden.”

Het publiek in Austin moet volgens Webber niet een gevecht tussen Vettel en Alonso eisen. “De kans is groot dat ze elkaar helemaal niet tegenkomen tijdens de race. Dat is soms onvermijdelijk. Vergelijk het met een tegenvallende voetbalfinale.”