Oud-Formule 1-coureur Mark Webber twijfelt er niet aan dat zijn voormalige teamgenoot Sebastian Vettel gewoon weer races gaat winnen zodra zijn bolide daar goed genoeg voor is.

In interview met Motorline vertelt Webber dat het hem niet verbaast dat zijn opvolger bij Red Bull, zijn jongere landgenoot Daniel Ricciardo, Vettel het leven flink moeilijk maakt, maar hij denkt ook dat het beeld enigszins vertekend wordt door de technische problemen waar Vettel mee te maken heeft gehad en doordat Vettel zich nog niet zo op zijn gemak voelt in de auto.

Webber verwacht echter dat Vettel zich – zodra hij zijn problemen te boven is gekomen – zal herpakken en daarnaast nog eens ‘een extra versnelling zal vinden’ zodra Red Bulls RB10 genoeg is verbeterd om er stelselmatig mee om overwinningen te strijden.

“Wat Daniel nu laat zien is zeer indrukwekkend en komt voor mij niet als een verrassing, maar Sebastian heeft het wegens omstandigheden tot op heden niet makkelijk gehad. Hij heeft nog wat tijd nodig om aan de auto te wennen, maar ik denk dat hij, als hij eenmaal kans ziet om races te winnen, ook direct zal terugslaan”, stelt Webber.

“Sebastian is altijd professioneel en gemotiveerd, maar net als Fernando Alonso weet hij nog eens een extra versnelling te vinden als hij het gevoel heeft dat er een zege voor hem in de lucht hangt”, vervolgt de Australiër, die tegenwoordig in het WEC voor Porsche uitkomt en afgelopen zondag na zo’n 22 uur de strijd moest staken in de 24 Uur van Le Mans.

Vettel
Vettel zelf heeft op zijn beurt tegenover Auto Bild benadrukt dat het winnen van races vooral een teamprestatie is, aan de hand van een in deze tijd toepasselijke vergelijking met het voetbal. “Het team zorgt er door goede trainingsarbeid en sterk spel voor dat zich een kans voordoet en ik ben dan degene die de bal vanaf de penaltystip in het goal moet schieten”, illustreert hij.

“Net als in het voetbal is het ook in de Formule 1 zo dat het totaalpakket moet kloppen om prijzen te winnen. Natuurlijk moet je als coureur – net als voetballer – individuele klasse hebben, maar je hebt een goed technisch team nodig dat je ruggesteun geeft door een goede auto voor je te bouwen en deze gedurende het seizoen te ontwikkelen.”