Sebastian Vettels snelste tijd was ‘helaas voor de rest’, niet representatief voor hoeveel snelheid de Duitser op het Circuit the Americas heeft. Dat stelt zijn teamgenoot Mark Webber.

Webber was zelf de op één na snelste man, op 0.115 seconde achter zijn Red Bull-teamgenoot Vettel. “Sebastian had echter vier pogingen nodig om deze rondetijd neer te zetten, dus het beste was toen volgens mij al van zijn banden af. Dat is helaas slecht nieuws voor de rest van ons, al is het voor Sebastian zelf natuurlijk lekker”, meldt Webber tegenover Autosport.

Webber – die twee weken geleden in Abu Dhabi de pole wegkaapte voor Vettels neus, maar in de race ruimschoots verslagen werd door de viervoudig wereldkampioen – benadrukt er dit weekend alles aan te willen doen Vettel te verslaan. Hij weet echter dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. “In Abu Dhabi was Sebastian niet happy na de kwalificatie, waarna hij zondag de vloer met ons aanveegde.”

Vettel
Vettel zelf houdt het er in zijn door Red Bull uitgevaardigde terugblik bij dat ‘je je natuurlijk altijd hier en daar kan verbeteren’. “We hebben ons programma voor de dag afgewerkt en sommige dingen hebben goed uitgepakt en andere zaken niet”, voegt hij daar aan toe.

“Ik ben gelukkig met hoe de auto het deed en hij ging ook goed met de banden om”, vervolgt Vettel, die ondanks dat best wel wat tegenstand verwacht: “Ferrari was sterk in VT1, McLaren kan hier voor een verrassing zorgen en Lotus en Mercedes zijn net zo competitief als altijd. Wat we hier in de race kunnen klaarspelen, zullen we zondag dus pas zien.”