Als blikken konden doden. Mark Webber gunde Sebastian Vettel na de race geen blik waardig. “Het team nam voor de race een beslissing, maar hij maakte zijn eigen keuzes. Hij zal, zoals altijd, beschermd worden.”

Vettel wilde na afloop op het podium niets zeggen over zijn inhaalactie over Webber. Zoiets hoor je intern te bespreken, meent de Duitser. Zijn Australische teamgenoot deelt die mening duidelijk niet, en stak vervolgens furieus van leer.

“Het eerste deel van de wedstrijd verliep goed”, aldus Webber. “We begonnen op intermediates en dat zorgt altijd voor spannende omstandigheden. Ik had een goede strategie en stapte op het juiste moment over op slicks. Daarna controleerde ik de wedstrijd.”

Dat liep toch even anders. “Na mijn laatste pitstop zei het team dat de strijd gestreden was. Ik schroefde het toerental van mijn motor terug om de banden minder te belasten en de race uit te rijden. Eigenlijk heb ook ik deze Grand Prix gewonnen.”

“Het team neemt voor de wedstrijd beslissingen over bepaalde situaties, maar Vettel maakt zijn eigen keuzes. En zoals altijd zal hij wel weer beschermd worden”, doelend op Helmut Marko. “Zo zit de vork in de steel. Ik ging met minder toeren rijden en plotseling was er een gevecht met Vettel gaande.”

“Hij is een snelle coureur, maar dit vind ik teleurstellend. Het team heeft het goed gedaan en ik heb veel dingen vandaag goed gedaan.”