Mark Webber denkt dat er in Spa drie teams zijn die om de overwinning kunnen vechten: Ferrari, McLaren en uiteraard ook zijn eigen team Red Bull.

Webber voorspelt in zijn vooruitblik op de race in België dat er – ondanks de zomerstop – weinig aan de onderlinge verhoudingen veranderd zal zijn sinds de laatste race: “Ik verwacht dat het tussen onszelf en Ferrari en McLaren gaat”, zegt hij. “Waarschijnlijk wordt het een spannend gevecht waarin we weinig op elkaar zullen toegeven.”

De Australiër geeft verder aan dat hij na de paar weken pauze zin heeft om weer aan de slag te gaan. “De zomerstop is goed om de batterijen te herladen, maar na drie weken is het ook wel weer mooi geweest en ga je het racen missen.”

“Om die reden is het ook zo prettig dat we het seizoen in Spa hervatten”, vervolgt Webber. “Spa is namelijk zonder twijfel één van de beste circuits op de kalender. Het is voor ons als coureurs een zeer uitdagende baan om op te rijden, terwijl het voor de teams een lastige Grand Prix is vanwege de vaak zo grillige weersomstandigheden.”