Mark Webber onderstreept zijn goede vorm door de poleposition in Abu Dhabi voor zich op te eisen. Hij hoopt die vorm mee te nemen naar morgen en zo wellicht een gooi te doen naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Niet alle sessies verliepen tijdens de kwalificatie even soepel voor Mark Webber, maar hij stond er toen dat het hardste nodig was. “In Q3 viel eigenlijk alles op zijn plek, maar daarvoor ging het iets moeizamer”, blikt Webber terug. “Door de wisselende temperaturen en omstandigheden moet je als coureur samen met je monteurs alert blijven.”

“Zoals gezegd verliepen Q1 en Q2 niet ideaal, maar we hebben alles gedaan om de auto perfect te krijgen voor Q3. Ik voelde me steeds meer op mijn gemak in de cockpit en zo kon ik me focussen op de delen van het circuit die ik zelf nog niet helemaal lekker onder de knie had, maar Sebastian Vettel wel. Het kwam uiteindelijk meer dan goed en daar ben ik uitermate tevreden mee.”

“Het is historisch gezien een goed resultaat, omdat ik hier niet altijd even goed ben gegaan. Vandaag heb ik echter plezier gehad en ik kijk dan ook uit naar de race. Ik heb in de vorige Grands Prix enkele keren op kop gereden en ik kwalificeer me de laatste tijd erg goed, dus de vorm is er wel. Ik ga morgen dan ook op zoek naar een klinkend resultaat.”