De eerste race van het nieuwe seizoen is voor Mark Webber gelijk een speciale. De Australiër rijdt alweer zijn twaalfde thuisrace. Zijn beste resultaat tot nu toe is een vierde plaats in de vorige editie.

“Het zou heel, heel speciaal zijn om deze race te winnen”, zegt Webber. “Elke race die je wint is een bijzondere. Ik ben gelukkig iemand die dat heeft mogen meemaken. Je hebt natuurlijk prestigieuze Grands Prix zoals Monaco en de Britse Grand Prix. Maar je thuisrace is toch wel heel speciaal.”

Toch verwacht Webber dat hij een zwaar weekend tegemoet gaat. “Er moeten veel dingen samenkomen om het beste uit de auto te halen. We moeten als team de juiste beslissingen maken. Het is daarbij de eerste race van het seizoen en die is altijd lastig. De meeste teams zijn heel erg ongerust over of de wagen goed presteert.”

“Na alle tests is het eindelijk zover”, vervolgt de 36-jarige Australiër. “We gaan nu dus eindelijk racen. Daar zijn we allemaal wel aan toe. Natuurlijk is iedereen nerveus. De eerste pitstop van het seizoen en de eerste ronden in de nieuwe auto. Maar na zes à zeven ronden is iedereen weer gewend aan het racen.”