Mark Webber stopt aan het eind van dit seizoen met Formule 1. De 36-jarige Red Bull-coureur heeft een contract getekend bij Porsche om in het World Endurance Championship te gaan rijden.

Tegenover de BBC vertelt Webber: “Het is een eer om voor Porsche uit te mogen komen. Zij hebben geschiedenis geschreven in de racehistorie. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten tot ik in de snelste sportauto ter wereld stap.” Webber krijgt Neel Jani, Timo Bernhard en Romain Dumas als teamgenoten.  Sportchef Wolfgang Hatz van Porsche is blij met de komst van Webber. “Het is geweldig dat we Mark kunnen krijgen voor ons LMP1-project. Hij is een van de beste Formule 1-coureurs van dit moment, en heeft ook al ervaring op Le Mans.”

Of Webber daar graag aan herinnerd wil worden is echter de vraag. In 1999 maakte hij een enorm ongeluk mee toen zijn Mercedes op het lange rechte stuk van Le Mans de lucht in ging. Webber verklaarde daarna nooit meer op Le Mans te willen rijden, maar de aanbieding van Porsche heeft hem kennelijk van gedachten doen veranderen.

Mark Webber debuteerde bij Minardi in 2002 in zijn thuisrace in Australië. Hij behaalde daar direct een knappe vijfde plaats. Een jaar later vertrok hij naar Jaguar, waar hij twee tamelijk onsuccesvolle seizoenen kende, alvorens in 2005 te verhuizen naar Williams. In 2007 kwam Webber in dienst van Red Bull Racing. Hij scoorde tot nu toe negen overwinningen, elf polepostions en 36 podiums, en reed vijftien keer de snelste ronde.

Wie Webber bij Red Bull gaat vervangen is nog niet bekend. Het is echter geen geheim dat Red Bull graag Kimi Räikkönen in de auto wil. Ook de beide Toro Rosso-coureurs Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo zijn kandidaat voor het zitje.