Formule 1’s testweken zijn voorbij, volgende week gaat in Melbourne het gordijn voor 2019 open. Bij de wedkantoren is Lewis Hamilton de grote titelfavoriet. Pikant: de kansen voor Charles Leclerc worden hoger ingeschaald dan die van Max Verstappen.

Wie bij wedkantoor Betsson een euro inzet op regerend wereldkampioen Hamilton krijgt ruim het dubbele (2.15) uitbetaald. Sebastian Vettel staat met een notering van 2.75 tweede, zijn Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc derde (5.50). De kansen van de Monegask worden hoger aangeslagen dan die van Max Verstappen. Een euro inleg op de Nederlander levert bij een wereldtitel van hem het negenvoudige op. Valtteri Bottas (23.00) en Pierre Gasly (51.00) completeren de top-6.

Een gokje op Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Alexander Albon, Daniil Kvyat (Toro Rosso) en George Russell levert per ingelegde euro duizend keer zoveel op. Bij de teams is Hamiltons werkgever Mercedes licht favoriet voor het prolongeren van de wereldtitel (1.90). Ferrari (2.37) en Red Bull (7.00) volgen. Opvallend is dat Alfa Romeo als vierde team wordt beschouwd (251.00). Williams sluit de rij: een euro op het Britse team levert bij een wereldtitel 751 op.

Als Formule 2-kampioen George Russell in 2019 met Williams wereldkampioen Formule 1 wordt, levert een gokje met één euro inzet het duizendvoudige op. Foto: Sutton Images.com