Mercedes-testcoureur Pascal Wehrlein maakte gisteren in Abu Dhabi voor het eerst kennis met de F1 W05, en deed dat met verve: de Duitser reed de snelste tijd van de tweedaagse testsessie. Dat tot zijn eigen tevredenheid.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad, het was een fantastische dag”, aldus een opgewekte Wehrlein na afloop. “Het was mijn eerste keer in deze auto en mijn tweede keer in een Formule 1-auto; ik heb veel plezier gehad.”

Wehrlein (20) komt normaal gesproken uit in de DTM, waar hij dit seizoen achtste was. Een vergelijking met de Formule 1 is dus snel gemaakt: “Het was een enorme omschakeling. Dat was de grootste uitdaging van vandaag, vooral wat de remmen betrof. De F1 W05 is een geweldige racewagen.”

Dat de jonge Duitser de snelste tijd op de klokken zette, stemt hem uiteraard tevreden, maar hij blijft nuchter onder zijn prestatie. “Het is leuk om de snelste te zijn, maar uiteindelijk zegt het niet zoveel omdat iedereen een ander testprogramma reed.” Belangrijker was dat Wehrlein veel heeft kunnen leren, zo zegt hij: “Ik heb het hele testprogramma zonder problemen voltooid, en verbeterde mezelf flink gedurende de dag.”

Nico Rosberg

Verliezend titelkandidaat Nico Rosberg nam de dag voor Wehrlein de testwerkzaamheden voor zijn rekening. Twee dagen na de ontknoping van de titelstrijd was Rosberg alweer in een goed humeur: “Het was lekker om vandaag de auto weer in te gaan. We hebben onderdelen voor 2015 getest, dus daar heb ik alweer zin in. Nu ga ik op vakantie terwijl ik terugkijk op een geweldig seizoen, met een fantastische auto. Volgend jaar wil ik nog sterker terugkomen.”