Pascal Wehrlein moet de eerste wintertest aan zich voorbij laten gaan. Dat meldt Motorsport.com. De Sauber-coureur is onvoldoende hersteld van zijn koprol tijdens de Race of Champions half januari in Miami. Antonio Giovinazzi zal hem waarschijnlijk vervangen. 

Wehrlein kwam tijdens de Race of Champions buiten zijn baan en raakte de auto van Felipe Massa. De Duitser leek na de koprol net als zijn bijrijder ongedeerd uit de auto te stappen, maar het ongeluk blijkt toch meer nadelige gevolgen te hebben dan voorzien. Uit voorzorg bleef Wehrlein al aan de kant voor de tweede dag van het evenement, waar zijn gelegenheidsteamgenoot Sebastian Vettel eigenhandig de titel opeiste voor Team Duitsland, maar dat hij nu ook de eerste testdagen van het seizoen moet missen, is natuurlijk een zware klap.

Antonio Giovinazzi, de vice-kampioen in de GP2 Series van afgelopen seizoen, is de grootste kanshebber om zijn plaats in te nemen. Hij zal net als Marcus Ericsson twee testdagen voor zijn rekening nemen. Giovinazzi werd deze winter ingelijfd door Ferrari als derde rijder. Sauber was al met Ferrari in gesprek over een mogelijke reserverol van Giovinazzi voor dit jaar. In 2016 had Sauber geen reservecoureur tot zijn beschikking, maar het team wil niet opnieuw het risico lopen dat er bij een blessure van een van de vaste coureurs geen vervanger beschikbaar is. Ook Haas, net als Sauber motorklant bij Ferrari, zou azen op de diensten van de Italiaanse coureur, die onlangs zijn eerste kilometers maakte voor Ferrari in een twee jaar oude auto op Fiorano.