“We zijn nog wat te langzaam”, is de conclusie van Max Verstappen na de vrijdagtrainingen in Australië. Red Bull heeft werk te doen en zoekt vooral naar een betere balans.

Verstappen, die vierde was in de eerste training en zesde in de tweede, geeft aan dat er vooral aan de set-up nog werk verricht moet worden om de balans te verbeteren. “We moeten ons nog wel wat kunnen en zien te verbeteren.”

Met de Mercedes-coureurs en Ferrari-rijders aan het eind van de dag voor het Red Bull-duo – en Mercedes ogenschijnlijk voor Ferrari – is de volgorde eigenlijk zoals Verstappen vooraf had gedacht. “We moeten er op het moment gewoon het beste van maken”, zegt hij over die strijd vooraan.

In de tweede training kwam Verstappen overigens maar tot acht rondjes, nadat hij te wijd ging en vol door het gras en grind ploegde bij bocht twaalf. “Ik had wat last van onderstuur”, verklaart hij. “Zo kwam ik buiten de baan en beschadigde de vloer”, beschrijft hij de lichte schade aan zijn RB13.

Net als Verstappen denkt ook teamgenoot Ricciardo – achtereenvolgens derde en vijfde in VT1 en VT2 – dat er nog meer te halen valt voor Red Bull. “In de eerste training ging het goed, maar in de tweede maakten we wat veranderingen aan de auto die misschien niet helemaal goed werkten.”

“Mercedes is absoluut erg snel. Met Lewis Hamilton, althans. Valtteri Bottas lijkt bij ons in een groepje te zitten, samen met de Ferrari-coureurs. Ik denk althans dat wij bij dat groepje kunnen horen”, ziet Ricciardo het positief in.

Verstappen heeft nog wat werk voor de boeg met Red Bull.