*

Williams: ‘Bottas wordt beter en beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Williams: ‘Bottas wordt beter en beter’
Racepictures

Valtteri Bottas wordt volgens Williams’ adjunct-teambaas Claire Williams beter en beter. “Hij is dit jaar een nog betere versie van zichzelf.”

Bottas racet al sinds 2013 voor Williams, maar was daarvoor, sinds 2010, ook al aan het team verbonden. Als (inmiddels) adjunct-teambaas heeft Claire Williams zijn ontwikkeling dus van dichtbij meegemaakt, vertelt ze aan Autosport. “Hij is telkens blijven groeien.”

“Valtteri wordt beter en beter”, vervolgt Williams, die echter wel één periode aanwijst waarin Bottas – zoals zij het noemt – ‘wat focus verloor’: “Dat was vorig jaar, toen er zoveel geruchten de ronde deden over een mogelijke overstap naar Ferrari. Maar Valtteri heeft zich sindsdien herpakt.”

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - Valtteri Bottas (FIN) Williams FW38.

Bottas staat na twaalf races zevende met 58 punten, Massa is negende met 38 punten.

“We zien nu een andere Valtteri. Hij is dit jaar een nog betere versie van zichzelf. Hij is volwassen geworden als coureur en is nu iemand die een team om zich heen kan bouwen en mensen kan motiveren”, zo prijst ze de 26-jarige Fin, die zevende in de tussenstand staat.

Bottas heeft nog geen zitje voor 2017 en zou op de verlanglijst van Renault staan, maar Williams lijkt zeker een toekomst voor hem bij ‘haar’ team te zien: “Hij heeft nog veel te bewijzen en hopelijk kunnen we hem op een dag een auto geven waarmee hij kan laten zien dat hij van kampioenschapskaliber is.”

Williams noemt Bottas en zijn huidige teamgenoot Felipe Massa verder ‘een droomduo’, ook al heeft het ook nog geen nieuwe deal gesloten met Massa. Behalve Bottas en Massa worden ook Jenson Button, Sergio Pérez en Felipe Nasr als kandidaten voor zitjes bij Williams genoemd.