Bij Williams ging het vandaag iets beter dan gisteren, maar het was niet voldoende om tot de toptien door te dringen. Pastor Maldonado was net iets sneller dan Rubens Barrichello en start morgen als dertiende.

Barrichello moest vier tienden toegeven op zijn teamgenoot en vertrekt de race als veertiende. “Ik wist dat het moeilijk ging worden, omdat ik geen KERS tot mijn beschikking had hier”, verklaart de Braziliaan. “De auto was niet optimaal in balans, zeker in vergelijking met vanmorgen. Het lukte ons niet de oorzaak te vinden. We moeten het verder analyseren, zodat het morgen beter gaat.”

Maldonado denkt dat punten nog haalbaar zijn. “Met de juiste strategie moeten we in de toptien kunnen eindigen”, aldus de Venezolaan. “Vandaag hadden we niet genoeg in petto om Q3 te halen. Al waren we wel competitiever dan gisteren. Toen hebben we meer aan de racetrim gewerkt, dus we gaan zien hoe het morgen uitpakt.”

Dat beide Williams-coureurs op de zevende startrij plaatsnemen, is opmerkelijk. De twee auto’s reden namelijk met een afwijkende afstelling. Barrichello had de nieuwe diffusor en voorvleugel tot zijn beschikking, maar moest het zonder KERS doen.

“Daar hebben we voor gekozen om beter vergelijkingsmateriaal te verzamelen”, zegt technisch directeur Sam Michael. “Vanavond moeten we alle data doornemen en enkele belangrijke beslissingen nemen voor de race.”