Williams kende een voorspoedige start van het raceweekend in Abu Dhabi. De lange runs gingen naar tevredenheid en het team acht toptienklasseringen mogelijk.

“Het ging vandaag een stuk beter dan de afgelopen Grands Prix”, stelt Pastor Maldonado. “Ons kwalificatietempo is iets minder goed dan ons racetempo, maar het ziet er nog altijd goed uit. Aangezien inhalen hier moeilijk is, is een goede kwalificatie cruciaal.”

Bruno Senna denkt dat zelfs in de kwalificatie de toptien haalbaar moet zijn. “Dat heeft Pastor vandaag laten zien”, zegt hij. “Bij mij ging het iets moeizamer. Ik had veel last van bandenslijtage en wat problemen met de remmen, maar ik weet zeker dat we de auto kunnen verbeteren voor morgen.”

Senna moest zijn auto ’s ochtends weer afstaan aan Valtteri Bottas. “Ik kende dit circuit al, dus dat maakte het wat makkelijker”, zegt de Fin. “Ik kon dus meteen aan de slag. Pastor ging aan het eind iets sneller, maar daarvoor gingen we gelijk op. Dat is prettig, al denk ik dat ik nog wat sneller had gekund.”