Na de vierde achtereenvolgende puntloze race gisteren, hopen de Williams-coureurs komend weekend in Hongarije eindelijk weer eens te scoren. Mark Webber en Nick Heidfeld vestigen hun hoop op de nieuwe aërodynamische onderdelen die het Engelse team meebrengt naar het bochtige circuit. ,,Bovendien heb ik hier in het verleden al goede resultaten geboekt”, laat de Australische piloot optekenen. ,,Hoewel veel coureurs er niets aan vinden, vind ik het een uitdaging. Een beetje als Monte Carlo.” Zijn Duitse teamcollega sluit zich daarbij aan. ,,Maar door de vele bochten is het fysiek wel erg zwaar”, weet Heidfeld. ,,En daar bovenop komt nog eens de immense hitte.”

,,Doordat het lastig is om hier in te halen, is de kwalificatie erg belangrijk”, vervolgt Webber in de voorbeschouwing van het team uit Grove. ,,Ook is het belangrijk om aan de linkerkant van de baan de starten, omdat er aan de rechterkant absoluut geen grip is. Ik zie uit naar de Grand Prix, ook omdat we altijd een warm onthaal krijgen in Budapest.”

Technisch directeur Sam Michael staat zijn coureursduo bij: ,,Het is een technisch circuit waar de rijders een goed ritme moeten vinden. De bochten volgen elkaar supersnel op. Het is een baan waar gereden wordt met maximale downforce en waar onderstuur een groot probleem kan zijn. Met het afstellen van de auto moet hier dus rekening mee gehouden worden.” Hij besluit: ,,Door het testverbod hebben we de nieuwe onderdelen alleen nog maar in de windtunnel kunnen testen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een stap voorwaarts kunnen zetten.”

PPB