Als laatste team had Williams zijn nieuwe auto klaar. Het rijdersduo van de Britse formatie is echter te spreken over de vooruitgang die sindsdien is geboekt.

Pastor Maldonado en Valtteri Bottas reden noodgedwongen in de eerste testweek in Jerez nog met de auto van vorig jaar. Eigenlijk was het een soort hybride wagen, aangezien er al wat onderdelen van de nieuwe auto opzaten. Niet ideaal, maar Maldonado denkt dat Williams het vervolgens uitstekend heeft gedaan.

“Ik ben redelijk blij over de testweken. We hadden vier dagen minder dan andere teams maar de resultaten die we sindsdien boekten zijn veelbelovend”, meent de Venezolaan. “De auto is redelijk goed. We houden een goed gevoel over aan de tests. Ik denk, en hoop, dat we een snelle auto hebben.”

Bottas sluit zich daar bij aan. “Tijdens mijn eerste fatsoenlijke run in de nieuwe auto kon ik gelijk de vooruitgang ten opzichte van de oude wagen voelen. Het voelt als een totaal andere bolide die we, denk ik, nu goed begrijpen. Tot nu gaat het prima.”