Williams-coureurs Rubens Barrichello en Pastor Maldonado verheugen zich allebei op de Grote Prijs van Italië. De Braziliaan als de Venezolaan hebben speciale gevoelens voor het circuit van Monza.

“Monza is een circuit dat me goed bevalt”, verkondigt Barrichello. “Omdat ik er in het verleden heb gewonnen en de tifosi voor een geweldige sfeer zorgen, kom ik er bovendien graag”, voegt de winnaar van de edities van 2002, 2004 en 2009 er nog aan toe.

“Op Monza is het belangrijk om een auto te hebben met goede remmen en tractie”, keert Barrichello zijn aandacht daarna naar de technische zijde van het verhaal. “Het is daarom ook zaak om de auto daar goed op af te stellen voor de race.”

Teamgenoot Maldonado vult aan: “Monza is één van de snelste banen op de kalender. Omdat je er zodoende met weinig downforce rijdt, is een goede aerodynamische balans eveneens van groot belang. Wij hebben op Spa echter laten zien dat onze bolide het op dit soort banen goed doet, dus ik hoop ook hier in de punten te eindigen.”

Ook voor Maldonado heeft het Italiaanse circuit tenslotte iets speciaals. “Ik heb er goede herinneringen aan omdat ik er in de Formula Renault 3.5 gewonnen heb en vroeger praktisch om de hoek van het circuit woonde. Ik verwacht komend weekend dan ook veel vrienden uit Italië en Venezuela tegen te komen.”