Het ziet ernaar uit dat BAR op zoek moet naar een opvolger van Jenson Button. Williams wil de Engelsman aan zijn contract voor volgend seizoen houden. Button tekende afgelopen jaar een overeenkomst met Williams voor 2006, maar wil daar nu vanaf. ‘Jense’ wil bij BAR blijven. Met Frank Williams heeft hij hier al meermaals over gesproken, maar de 63-jarige teameigenaar is niet bereid een compromis te sluiten. ,,We hebben een contract met Jenson en we verwachten dat hij dat respecteert”, laat hij optekenen in The Mirror.

,,Een deal is een deal. Een contract is een contract. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat een handtekening onder een contract een formele bevestiging van iemands woord is. Er is voor mij dan ook geen weg meer terug”, vervolgt hij. ,,Jenson zegt dat hij deze beslissing neemt omdat hij wereldkampioen wil worden. Maar waarom zou hij bij ons geen kampioen kunnen worden?”

De 25-jarige coureur stelt dat er sinds het ondertekenen van de verbintenis vorig jaar veel veranderd is. Want terwijl Honda nu mede-eigenaar is van BAR, moet Williams het in 2006 (door het vertrek van BMW) waarschijnlijk met klantenmotoren van Cosworth doen. Voor Williams is dat echter geen argument. ,,Ik begrijp dat Jenson zich zorgen maakt dat we op het moment niet competitief zijn, maar we zullen terugkomen. Is het niet in de tweede helft van dit seizoen, dan absoluut volgend jaar”, weet hij.

PPB