Technisch directeur Paddy Lowe is per direct vertrokken bij Williams. Het vertrek was al onvermijdelijk nadat de Engelsman in maart dit jaar voor onbepaalde tijd met verlof werd gestuurd.  “Na een periode van reflectie heb ik besloten dat ik niet terug zal keren bij Williams”, zegt Lowe dinsdag in een verklaring.

Lees ook: Lowe (permanent?) met verlof: waar ging het mis met Williams’ technische topaanwinst?

“Ik wens al mijn collega’s veel succes met de komende uitdagingen en ik wil graag de fans van Williams bedanken voor hun steun.” Daarmee is er een definitief einde gekomen aan het droomhuwelijk, Lowe kwam in 2017 over van het succesvolle Mercedes. Sindsdien waren de resultaten van het ooit zo succesvolle Williams om te huilen. In 2018 scoorde het slechts 7 punten, het dieptepunt volgde tijdens de wintertest in Barcelona afgelopen februari.

Williams miste twee waardevolle testdagen in Barcelona. In plaats daarvan werd er een dummy in de garage werd neergezet. Foto: Motorsport Images

De auto van Williams bleek niet op tijd klaar te zijn. Pas na twee en een halve dag ijveren tijdens de eerste testweek, kon de auto de baan op. Een gevolg van slechte planning en productieproblemen. Claire Williams, boven alles trots op de geschiedenis van het familieteam, kon wel door de grond zakken. Dit was slechter dan slecht. “Het was gênant. Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt.” Het werd niet veel beter, Williams zag zijn coureurs sindsdien op grote achterstand achteraan dolen en enig perspectief op verbetering is er niet.

Lees ook: Claire Williams door het stof: ‘Dit was genant, wij zaten fout’