Williams-junior Logan Sargeant mag in zijn thuisland, de Verenigde Staten, achter het stuur van de Williams FW44 kruipen voor de eerste vrije training. Hij is daarmee de eerste Amerikaanse coureur in een Formule 1-weekend sinds 2015.

Formule 1-teams moeten sinds dit seizoen rookies de kans geven in twee vrije trainingen. Om aan die regel te voldoen heeft Williams besloten om Logan Sargeant in Austin een vrije training te laten rijden. De Williams Academy-coureur beleeft een uitstekend debuutseizoen in de Formule 2. De 21-jarige Amerikaan heeft twee zeges, twee podiums en twee polepositions achter zijn naam staan.

Sargeant staat derde in het Formule 2-kampioenschap en wordt als een van de favorieten gezien om de tegenvallende Nicholas Latifi bij het Formule 1-team van Williams te vervangen. Die eerste vrije training is alvast een voorbereiding op zo’n mogelijke opstap.

Lees ook: Zo ziet de Formule 1-grid van 2023 er (voorlopig) uit

“Ik ben superblij dat ik de kans krijg om mijn eerste vrije training in Austin te rijden”, zegt Sargeant. “Het is voor mij heel speciaal om deze kans bij de Amerikaanse Grand Prix te krijgen. Ik wil Williams ontzettend bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben dat ik het goed kan doen. Het doel voor mij zal zijn om zoveel mogelijk te leren in de nieuwe generatie auto’s. Ik kijk er naar uit om het meeste uit deze ervaring te halen en er echt van te genieten”, aldus de Williams-junior.

Sargeant zal bij de vrije training het stoeltje van Nicholas Latifi overnemen nadat eerder dit jaar Alexander Albon zijn zitje in Barcelona voor zestig minuten aan Nyck de Vries moest laten.