Het team van Williams geeft niet op en blijft er van overtuigd dat het de problematische FW41-bolide kan verbeteren. Het Britse traditieteam vertrouwt daarbij op technisch directeur Paddy Lowe.

Dat vertelt adjunct-teambaas Claire Williams aan Sky Sports F1. “We moeten deze auto verbeteren”, verklaart ze. Van opgeven kan en mag geen sprake zijn: “Want wij zijn een onafhankelijk team. Als wij opgeven, doen onze sponsoren dat ook en dat kunnen we ons niet veroorloven.”

Williams benadrukt dat het, hoewel niet eenvoudig, cruciaal is om de problemen met de 2018-auto op te lossen. “Want deze auto vormt ook de basis voor die van 2019. We moeten het dus wel op de rit krijgen met deze auto als we volgend jaar stappen willen zetten.” Iedereen bij Williams zet daarom alle zeilen bij. “Ik ben verrast door hoe sterk de moraal nog is. Iedereen heeft echte Williams-strijdlust te pakken.”

Claire Williams en Paddy Lowe.

Met de manschappen zit het dus wel goed en ondanks dat Williams recentelijk afscheid heeft genomen van ontwerper Ed Wood en aerodynamicachef Dirk de Beer, houdt Williams vertrouwen in de technische eindverantwoordelijke: Paddy Lowe. “Hij heeft na de Grote Prijs van Spanje een plan gemaakt om er weer bovenop te komen en daar werken we nu aan.”

“Gezien de problemen die wij hebben, kost een ommekeer tijd, dus we hebben geduld nodig. We hebben echter geweldige mensen bij het team rondlopen. Paddy heeft een geweldige staat van dienst in de Formule 1. Op het moment moeten we gewoon vertrouwen in hem en ons team houden dat ze ons uit deze situatie kunnen helpen.”