Bij Williams durft men, na het binnenhalen van de eerste twee punten van het jaar, weer vooruit te kijken: “We verwachten vanaf de komende races veel sterker te zijn”, zegt topman Patrick Head.

Head laat in interview met Autosport optekenen dat het tij wat hem betreft gekeerd is door de puntenfinish in Monaco. “Het is overduidelijk dat we aan het begin van het seizoen problemen met de auto hadden, maar we lossen deze geleidelijk op en verwachten vanaf de komende races veel sterker te zijn”, verklaart hij.

Head stoelt zijn vertrouwen in een goed vervolg op de updates die bij Williams in de pijplijn zitten, alsmede op de professione mentaliteit van het team. “We zijn het jaar rampzalig begonnen, maar er lopen bij ons geen mensen rond die dan hel en verdoemenis gaan schreeuwen.

“Williams is een professionle renstal en in het geval dat het slecht gaat, zetten we de schouders eronder en blijven we gewoon hard werken.”

Behalve bij Head zit ook bij coureur Rubens Barrichello – die de felbegeerde punten met een negende plaats binnenhaalde – het geloof in een ommekeer er in: “Ik denk dat we ons nu in eenzelfde positie bevinden als vorig jaar, hetgeen betekent dat we ons goed kwalificeren en in de race vervolgens iets terugzakken”, zegt ook hij tegen Autosport.

“We moeten dat eigenlijk zien om te draaien, maar ik ben blij met hoe we er nu voorstaan”, beklemtoont de Braziliaan, die zijn team twee weken geleden nog hekelde omdat hij een gebrek aan leiderschap, duidelijkheid en eensgezindheid meende te zien.