Hoewel Pastor Maldonado ongelukkig is bij Williams, kunnen hij en zijn Venezolaanse sponsormiljoenen geen kant op. Dat bericht het Duitse Auto, Motor und Sport.

Maldonado deed na het raceweekend in Zuid-Korea enkele gepeperde uitspraken. Zo zei hij dat het hem moeite kost zich te motiveren, aangezien hij er niks aan vindt met Williams strijd te leveren in de achterhoede. “Als het zo moet, blijf ik nog liever thuis.”

De enkelvoudige racewinnaar gaf verder aan een vertrek bij Williams niet uit te sluiten, aangezien hij in 2014 absoluut over een competitieve auto wil beschikken en er aan lijkt te twijfelen of Williams hem daar wel van kan voorzien.

Volgens Auto, Motor und Sport is Maldonado actief op zoek naar een nieuw team en is hij van plan de pakweg 35 miljoen euro aan sponsorgeld die hij van het Venezolaanse aardolieconcern PDVSA krijgt mee te nemen.

Maldonado zou zelfs al bij Lotus hebben aangeklopt, waarop Williams het tot en met 2015 doorlopende contract dat het met de coureur en PDVSA heeft door een advocaat heeft laten nakijken.

Volgens Auto, Motor und Sport is Williams ervan verzekerd dat het contract ‘waterdicht’ is en PDVSA eraan vast zit. Hetzelfde geldt in principe voor Maldonado. Hoewel hij er volgens de Duitse publicatie wel voor kan kiezen volgend jaar niet te rijden, moet PDVSA blijven betalen.