Williams verruilde haar vorige motorleverancier Renault voor 2014 voor Mercedes en lijkt er – mede daardoor – goed voor te staan. De keuze voor Mercedes was daarbij geen gok, maar weloverwogen.

“We hebben heel bewust voor Mercedes gekozen”, vertelt adjunct-teambaas Claire Williams aan Autosport over de medio 2013 genomen beslissing het nieuwe turbo-tijdperk met Mercedes in plaats van Renault in te gaan.

“We bevonden ons vorig seizoen in ons tweede opeenvolgende jaar met Renault en hadden – ook daarvoor al – een lange relatie met ze, maar de reglementswijzigingen waren zo ingrijpend dat we het belangrijk vonden desondanks goed uit te zoeken welke motorleverancier de beste papieren had voor 2014”, haalt Williams aan.

“Toen ons, al vrij vroeg in 2013, duidelijk werd in welke fase van hun ontwikkeling de nieuwe krachtbronnen van Renault en Mercedes waren hebben we – na gesprekken met beide motorleveranciers – besloten voor Mercedes te gaan”, zegt Williams, die uitlegt dat ook Williams-aandeelhouder en Mercedes-kopstuk Toto Wolff een rol speelde in de beslissing: “Het was erg gunstig voor ons dat we door zijn betrokkenheid bij beide teams informatie konden uitwisselen met hem”, erkent ze.