Het team van Williams kijkt uit naar de komende Grand Prix in Barcelona. Vaak is dit een saaie race, maar volgens het Britse team zou dat dit jaar wel eens anders kunnen zijn.

“Barcelona is traditiegetrouw een circuit waar veel updates mee naartoe worden genomen”, aldus Chief Operations Engineer Mark Gillan. “Het circuit is voor iedereen erg bekend, maar de baan kan hier gedurende het weekend altijd erg veranderen. Voor komend weekend zou er op zondag zelfs regen kunnen vallen.”

Het Spaanse circuit is dankzij snelle doordraaiende bochten zwaar voor de banden. “Pirelli brengt voor het eerst dit seizoen de harde en de zachte band mee, wat een erg interessant uitgangspunt is voor de race”, aldus Gillan.

Beide coureurs zijn zeer te spreken over het circuit. Pastor Maldonado: “Het circuit is erg technisch met snelle en langzame bochten. Dat maakt het goed afstellen van de auto tot een uitdaging. We kennen het circuit natuurlijk goed en we hebben hard gewerkt sinds vorige race, dus we hopen wat punten mee naar huis te kunnen nemen.”

Teamgenoot Bruno Senna zegt zich thuis te voelen op het Spaanse circuit. Ik word hier atijd flink aangemoedigd”, aldus de Braziliaan. “De baan is een echte uitdaging, zowel lichamelijk als mentaal. Goede coureurs kunnen zich in de technische delen echt onderscheiden van de rest. Met veel vernieuwde auto’s wordt het een boeiend raceweekend.”