De reden dat Kimi Räikkönen vorige winter voor Lotus tekende, was volgens voormalig Williams-CEO Adam Parr dat Williams hem geen goede auto kon garanderen. Dat zegt Parr tegen het Italiaanse Autosprint.

“Ik wilde Kimi heel graag bij Williams hebben in 2012”, zegt de in maart 2012 opgestapte Parr. “Tijdens de gesprekken raakte ik onder de indruk van zijn gretigheid en zijn vastberadenheid om succes te boeken. Maar er was nog wel wat twijfel over zijn kunnen na twee jaar afwezigheid”, aldus de Brit.

Maar de twijfel was er niet alleen bij Williams. Räikkönen wilde weten hoe goed de 2012-Williams zou worden. Parr: “We konden hem geen garanties geven over hoe goed onze auto zou zijn.” Daarop besloot de Fin voor Lotus te kiezen. In zijn comebackseizoen behaalde Räikkönen meteen een zege en eindigde als derde in het kampioenschap.

Ondanks de onzekerheid voor aanvang van het seizoen bleek Williams een sterke auto te hebben. Pastor Maldonado won de Spaanse Grand Prix voor het Britse team, de eerste zege sinds de GP van Brazilië 2004.